Vijesti

U organizaciji Hrvatske paneuropske unije u Zagrebu je u četvrtak, 18. travnja 2024. održana iznimno zanimljiva i poučna tribina „Čemu zakon o hrvatskom jeziku'“. Hrvatski sabor ovaj je zakon izglasao 26. siječnja 2024.

Predsjednik Hrvatske paneuropske unije prof. dr. sc. Pavo Barišić bio je jedan od govornika na okruglom stolu „Razdoblje Otta von Habsburga i njegova politička ostavština”.

Predsjednik Hrvatske paneuropske unije prof. dr. sc. Pavo Barišić i glavni tajnik Vanja Gavran uputili su riječi zahvale i čestitke u povodu odluke Europskoga vijeća o otvaranju pregovora za pristupanje Bosne i Hercegovine Europskoj Uniji.

Na poziv veleposlanice Bosne i Hercegovine u Hrvatskoj dr. sc. Elme Kovačević Bajtal izalanstvo Hrvatske paneuropske unije posjetilo je 21. ožujka 2024. Veleposlanstvo BiH.

U organizaciji Paneuropske unije Rumunjske u Bukureštu je 8. i 9. ožujka 2024. održana međunarodna konferencija „Prema snažnijoj i sigurnijoj Europi: Paneuropski pogled na Europsku uniju i šengensko proširenje“.

Paneuropska unija izdala ja priopćenje vezano za moguće otvaranje pregovora o članstvu Bosne i Hercegovine u Europskoj uniji. Priopćenje objavljujemo u cjelosti.