Povodom Svjetskoga dana svjesnosti o autizmu Hrvatska paneuropska unija i Centar za autizam — Zagreb srdačno Vas pozivaju na otvorenje izložbe likovnih radova „Učenik s autizmom u središtu — Likovna svjedočenja o životu, igri, školi i obitelji“.

Izložba će biti otvorena u petak, 1. travnja 2016. u 10:30 sati u prostorijama Hrvatske paneuropske unije, Jurišićeva 1a/I.

U Centru za autizam učenik je oduvijek bio i bit će u središtu odgoja i obrazovanja. Pristup je svakomu učeniku individualan i svakomu se učeniku prilazi na način koji je za njega najprimjereniji, pružajući mu potrebnu podršku i pomoć u životu i obrazovanju.

Izložba učeničkih likovnih radova omogućuje da se svako dijete otkrije kao jedinstvena, zanimljiva i originalna osoba. Specifičnost je osoba s autizmom da se često lakše izražavaju neverbalno nego riječima - i tako nam svojim likovnim radovima otkrivaju svoj unutarnji svijet, želje i interese koji bi nam inače ostali skriveni.

Hrvatska Paneuropska unija već treći put pruža gostoprimstvo učenicima Centra za autizam i omogućuje Centru da skrene pažnju javnosti na problematiku djece, učenika i odraslih osoba s autizmom, kao i na programe i aktivnosti Centra za autizam.

Izložbom „Učenik s autizmom u središtu" Hrvatska Paneuropska unija pridonosi razvitku solidarnosti, tolerancije i prihvaćanja raznolikosti osoba s autizmom u hrvatskome društvu, te podupire obilježavanje Svjetskoga dana svjesnosti o autizmu 2016. godine.

Izložba će se moći razgledati do kraja travnja u uredovno vrijeme HPEU radnim danom od 9 – 13 sati ili po dogovoru.

Izložbu otvaraju:

  • Nevenka Nekić, prof., potpredsjednica HPEU
  • Žarka Klopotan, dipl. def., ravnateljica, Centar za autizam
  • Ivana Ježić, prof., likovna terapeutkinja, Centar za autizam