Barišić, Ježić i Pavić kod splitsko-dalmatinskog župana Bobana i sinjskog gradonačelnika Bulja

Predstavnici Hrvatske paneuropske unije prof. dr. Pavo Barišić, akademik Mislav Ježić i prof. dr. Ivan Pavić posjetili su u četvrtak i petak (6. i 7. lipnja 2024.) splitsko-dalmatinskog župana Blaženka Bobana i gradonačelnika Sinja Miru Bulja.

Čelnike ove županije i Grada Sinja upoznali su s organizacijom međunarodne konferencije „Misija Europe u svjetskom poretku mira” koja će biti održana u Splitu i Sinju od 25. do 27. listopada 2024. u organizaciji Hrvatske paneuropske unije i u suorganizaciji s Međunarodnom paneropskom unijom i Viteškim alkarskim društvom. Predstavili su im nacrt programa konferencije te najavili dolazak predstavnika paneuropskih organizacija iz cijele Europe, kao i predstavnika hrvatskih i europskih institucija. 

I Boban i Bulj kazali su kako im je čast što će jedan ovakav skup biti održan u Splitu i Sinju te kako će i županija i Grad Sinj dati podršku organizaciji konferencije. 

Čelnici Hrvatske paneuropske unije posjetili su Muzej sinjske alke te su razgovarali s glavnim tajnikom Viteškoga alkarskoga društva dr. Ivanom Nasićem o organizaciji konferencije.

unnamed

unnamed 3

unnamed 2