Održana tribina posvećena Richardu Coudenhove-Kalergiju, Stjepanu Radiću i Mahatmi Gandhiju

U prepunoj dvorani splitskog hotela Dioklecijan sinoć (6. lipnja 2024.) održana je tribina koja je bila posvećena Richardu Coudenhove-Kalergiju, Stjepanu Radiću i Mahatmi Gandhiju, političkim mirotvorcima u dvadesetom stoljeću.

Nakon uvodnih govora prof. dr. sc. Pave Barišića i prof. dr. sc. Ivana Pavića, predsjednika Hrvatske paneuropske unije, odnosno predsjednika Splitskog ogranka ove organizacije te Radoslava Zaradića, predsjednika Hrvatske udruge Benedikt, nastupio je kao glavni govornik akademik Mislav Ježić.

Nakon njegovog gotovo dvosatnog izlaganja, publika je dugim pljeskom izrazila svoje oduševljenje nadahnutom pričom, prepunoj ekspertnih detalja, usporedbi i poveznica s današnjim vremenom, posebice u odnosu na predstojeće izbore za Europski parlament i aktualna ratna djelovanja kojima je zaokupljen svijet.

Po završetku akademikova izlaganja uslijedila je živa rasprava o svjetskom mirovnom poretku.

Inače, tribinu je organizirala Hrvatska paneuropska unije i Hrvatska udruga Benedikt, a voditeljica tribine je bila Marija Barić Đurđević.

Tekst i fotografije: https://www.dalmacijadanas.hr/

Ovaj je dokument izrađen uz financijsku podršku Ministarstva vanjskih i europskih poslova. Sadržaj ovog dokumenta je u isključivoj je odgovornosti Hrvatske paneuropske unije i ni pod kojim se uvjetima ne može smatrati kao odraz stajališta Ministarstva.

img 20240606 wa0023

606375356 104717378 497743323

img 20240606 wa0022

img 20240606 wa0008

Medijski odjeci

Slobodna Dalmacija
U Splitu održana tribina o trojici najvećih mirotvoraca 20. stoljeća. Uz Kalergija i Gandhija, tu je i jedan Hrvat
Dalmatinskiportal.hr
Tribina o političkim mirotvorcima u dvadesetom stoljeću