Veleposlanica Milada Privora održala radionicu „Protokol u praksi“

U četvrtak 16. svibnja 2024. veleposlanica Milada Privora održala je radionicu za mladež Hrvatske paneuropske unije „Protokol u praksi“.

Predavanje je organizirano u suradnji Hrvatske paneuropske unije i Hrvatskoga diplomatskog kluba.

Nekadašnja ravnateljica Državnog protokola i veleposlanica u Ministarstvu vanjskih poslova Republike Hrvatske, šefica protokola predsjednika Republike Hrvatske te predavačica na više visokoobrazovnih institucija, okupljenoj je mladeži govorila o ključnoj ulozi i osnovama protokola, organiziranju događaja, pravilnom postupanju u diplomatskim situacijama, lijepom ophođenju te važnosti prikladnoga odijevanja.

Dijeleći brojna vlastita iskustva iz pripreme i provedbe državnih i međunarodnih susreta predsjednika države sa svjetskim političkim čelnicima i vjerskim velikodostojnicima, istaknula je kako je poznavanje pravila protokola i običaja jedan od osnovnih uvjeta uspješnosti, ne samo u međunarodnim odnosima, vladinim i državnim institucijama, nego i u drugim kulturnim, znanstvenim, turističkim i ostalim organizacijama. Veleposlanica Privora okupljenima je ostavila važnu poruku da „odijelo ne čini čovjeka, ali ga uobličuje“.

Organizaciju radionice podržali su Ministarstvo vanjskih i europskih poslova i Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva. 

Ovaj je dokument izrađen uz financijsku podršku Ministarstva vanjskih i europskih poslova. Sadržaj ovog dokumenta je u isključivoj je odgovornosti Hrvatske paneuropske unije i ni pod kojim se uvjetima ne može smatrati kao odraz stajališta Ministarstva.

img 2990jpg

img 2995jpg

img 2996jpg

img 2997jpg

unnamed

unnamed